Finansiering og kapitalsøgning

Køberprofiler:

Industrielle købere. Ofte virksomheder, der kan opnå synergier og som branchemæssigt ligger tæt på virksomheden, de ønsker at købe. Disse virksomheder har typisk gode muligheder for at få et virksomhedskøb finansieret. Ligesom de ofte er klar til at give en god pris for virksomheden.

Private købere, som ønsker at blive selvstændig. Der er følgende modeller:

  • MBI (en udefra, der køber sig ind i en virksomhed).
  • MBO (en ansat, der ønsker at købe ejeren ud).

Den private køber kan have sværere ved at få finansieret et virksomhedskøb (her ses dog fremgang siden 2016). Der findes forskellige modeller til løsning af finansieringen (bl.a. også A- B-aktiemodellen). Vær opmærksom på at få en god revisor med, så man finder den bedste løsning.

Finansielle købere.Investorer og kapitalfonde. Her er der ofte hovedfokus på udviklings- og indtjeningspotentialet. Investorerne har ofte også den nødvendige kapital til rådighed.

 

Finansiering og kapitalsøgning:

  1. Bankerne er i dag stadig lidt tilbageholdende når det gælder udlån til virksomhedskøb. Men nævn også Vækstfonden for din bank, når du vil tale finansiering af et virksomhedskøb.
  2. Vækstfonden tilbyder en række låne- og finansieringsløsninger til vækst: Vækstlån på min. 1,0 mio. kr. Vækstkaution, med kaution for op til 2,0 mio. kr. Finansieringsinstituttet får herved sikret op til 75% af sit udlån til fx et virksomhedskøb. Se mere på www.vf.dk
  3. Investorer Der er pengestærke investorer, der ønsker at købe sig ind i danske virksomheder. På bl.a. www.match-online.dk søger en række investorer projekter, som de kan gå ind i med penge. På www.dvca.dk/business-angels/ findes også mange businiess-angels, som også søger projekter at investere i. Eller på f.eks. www.investorgate.dk. Også muligt af få kapital til virksomhedskøb via www.flexfunding.dk
  4. Sælgerfinansiering. Det er blevet mere og mere almindeligt, at virksomhedssælger deltager i finansieringen og hermed udskyder dele af betalingen til senere.
  5. Kapitalfonde. Der findes flere kapitalfonde, der ønsker at investere i mindre virksomheder.   
  6. Leasing. En udvej ved afslag på finansiering. Der er eksempler på, at en virksomhedssælger leaser aktiver og aktiviteter i sin virksomhed ud til en ”køber” /leasingtager. Dette er en mulighed, når der er en kompetent køber, der ikke kan fremskaffe den nødvendige kapital, og der hvor alternativet til leasingmodellen for sælger/leasinggiver er et meget utilfredsstillende salg eller en kontrolleret lukning af virksomheden.

Dette er nogle af mulighederne. Hør mere om finansiering og kapitalsøgning hos partnerne i Dansk Firma Børs.

Dette webside bruger cookies. Ved at fortsætte med browsing accepterer du brugen. For yderligere information

Dansk Firma Børs er GCM Advice, Fisker & Partners samt Newstep har partnerskabet Dansk Firma Børs.
Målet med samarbejdet er, at vi sammen kan tilbyde en landsdækkende kvalificeret og seriøs hjælp til virksomheder, der vil sælge, salgsmodne eller købe en virksomhed.

© 2006-2021 danskfirmabors.dk All rights reserved.

Designet af digitalbranding.dk